Skip to content

Cum se bea miedul ?

August 2, 2014
tags: , ,

Cândva existau mai multe băuturi alcoolice cu miere : vin cu miere, cidru cu miere, lichioruri pe bază de fructe şi miere, sau mai puţin cunoscutele flip, cvas, cruşon. Astăzi nu se mai găseşte de vânzare decât miedul, care se face din miere fermentată în apă.

Mai parfumat decât vinul, miedul poate fi sec, demisec, dulce şi demidulce sau efervescent şi are între 8 şi 15°. Amatorii îl preferă fără gheţă. Dar, în general, se bea rece, ca aperitiv dacă e uşor, şi la desert dacă e foarte dulce. La o cină, înlocuieşteuneori un vin dulce, însoţind, mai ales, foie gras. Combinaţia miere-foie gras este, de altfel, foarte veche, întrucât romanii înmuiau ficatul de gâscă într-un amestec de miere şi lapte.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: