Skip to content

SERVIREA ȘI DEPOZITAREA MIEDULUI

Ianuarie 25, 2017

Temperatura de servire:
Recomandăm să serviți miedurile seci la temperaturi de 7-10 °C, iar miedurile dulci la 10-13 °C. Aroma volatilă și gustul devin mai expresive la temperaturi mai ridicate, iar un mied de desert își dezvăluie buchetul adesea peste 15 °C. Unele mieduri pot fi servite și încălzite. Este vorba despre miedurile create special pentru sezonul rece și care au un conținut alcoolic ridicat, sunt condimentate, foarte aromate sau au fructe roșii.

Depozitare:
Miedurile cu hamei sau cafea ar trebui servite proaspete.
Sticlele de mied nedeschise, cu un conținut de alcool de peste 12 grade cu siguranță pot fi păstrate ani de zile sau chiar decenii.
Sticlele de mied care au fost deschise trebuie depozitate în frigider, unde pot fi păstrate câteva săptămâni. Pentru a prelungi durata de păstrare a unui mied deschis vă recomandăm să folosiți un dop vacuumat, sunt ușor de procurat de la magazinele dedicate vinului.

sursa: mied-dacic.ro

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: